Mutabdžija: Izvođač radova obećao da će otkloniti greške

0

VIŠEGRAD – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izjavio je danas da su predstavnici turske agencije za saradnju i koordinaciju TIKA i firme „ER-BU“ obećali da će otkloniti tehničke greške da bi mogli biti nastavljeni radovi na rekonstrukciji mosta Mehmed-paše Sokolovića.

Mutabdžija je podsjetio da su radovi na rekonstrukciji mosta u Višegradu obustavljeni zbog tehničkih grešaka izvođača i investitora.

„Greške su tehničke – registracija firme u Srpskoj kako to predviđa pravilnik o licenciranju firmi, pitanja vođenja dnevnika i drugo“, rekao je Mutabdžija novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa predstavnicima turske agencije i firme „ER-BU“, ostalih resornih ministarstava, Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa i Republičke uprave za inspekcijske poslove.

On je istakao da je na sastanku potvrđeno da se zakoni Republike Srpske moraju poštivati, te ponovio opredijeljenost Vlade Srpske da projekat rekonstrukcije mosta bude što prije završen.

Koordinator TIKA-e za BiH Fatih Karadža izrazio je nadu da će svi problemi biti riješeni na najbolji način, te dodao da je cilj da projekat bude završen što prije.

„Siguran sam da će svi biti radosni kada bude ponovo stavljen u funkciju most o kojem su pisani romani. Ostalo je još malo do završetka mosta, to su radovi zanatske prirode“, pojasnio je Karadža.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković ponovio je da je rekonstrukcija mosta obustavljena jer izvođač nije ispunio opšte uslove u vezi sa licenciranjem i poštivanjem standarda i pozitivnih propisa Srpske.

On očekuje da budu nastavljeni radovi na rekonstrukciji mosta Mehmed-paše Sokolovića. koji je na listi svjetske kulturne baštine Uneska.

Rekonstrukcija mosta Mehmed-paše Sokolovića započeta je prošle godine.

Predstavnici TIKA-e ranije su naveli da je ovo njihov najveći projekat u BiH vrijedan pet miliona evra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare