Muslimani zaustavili radove na mostu

0

FOČA – 1991. ovde je Alija Izetbegović doveo oko 200.000 svojih pristalica iz BiH i Raške, pa su klanjali pored Drine i držali predizborni miting – kaže za „Novosti“ Olivera Elez

REKONSTRUKCIJA mosta princa Karla na Drini kod Kazneno- popravnog zavoda u Foči, počela je krajem prošle godine ojačavanjem kula-nosača, a u međuvremenu je stigla zabrana radova od Komisije za zaštitu kulturno-istorijskih spomenika BiH, izdata po zahtjevu ovdašnje Islamske vjerske zajednice, koja tvrdi da je na mostu i ispod njega u Drugom svjetskom ratu stradalo oko tri hiljade fočanskih muslimana.

– Imamo informaciju da će 28. marta zasjedati Komisija za zaštitu kulturno-istorijskih spomenika u BiH i odlučiti po pritužbi vjerskih imama iz Foče. Muslimani ovaj most označavaju stratištem, a da nijedan istorijski dokument to ne potvrđuje. I 1991. ovde je Alija Izetbegović doveo oko 200.000 svojih pristalica iz BiH i Raške, pa su klanjali pored Drine i držali predizborni miting – kaže za „Novosti“ Olivera Elez, zamjenik načelnika Foče.

(www.palelive.com / Vecernje Novosoti)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare