Mreža za aktivne zajednice

0

VLASENICA – Udruženje žena „Priroda“ iz Bratunca realizovaće do kraja 2014. godine u opštini Vlasenica projekat pod nazivom „Mreža za aktivne zajednice“, čiji je cilj poboljšanje rada savjeta mjesnih zajednica /MZ/ i veće učešće žena i mladih u njihovom radu.

Izvršni direktor Udruženja Željana Pjevalica danas je u Vlasenici potpisala memorandum o ovom projektu sa načelnikom opštine Dragoslavom Todorovićem.

Pjevalica je tom prilikom istakla da projekat u četiri opštine BiH implementira Fondacija „Mozaik“, te da mu je ukupna vrijednost oko 230.000 evra.

„Ovdje u Vlasnici radićemo na edukaciji, kao i na izmjeni određenih politika, odnosno prilagođavanju tih politika pozitivnim zakonskim propisima. Mislim prvenstveno na upustvo koje je izdala Centralna izborna komisija, a u kojem se navodi da izbori u MZ treba da se provode u skladu sa zakonom o ravnopravnosti polova i zakonom o omladinskom organizovanju“, rekla je Pjevalica.

Ona je dodala da će učesnici u projektu imati priliku da nauče kako da pišu projektne prijedloge, strateški plan za taj nivo organizovanja, te da se edukuju o antidiskriminatornim politikama, stereotipima i predrasudama, kao i o liderstvu u zajednici.

Načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović rekao je novinarima da će lokalna vlast podržati svaki projekat koji doprinosi razvoju te opštine i aktivnijem učešću tradicionalno marginalizovanih grupa u zajednici, posebno žena i mladih.

Projekat „Mreža za aktivne zajednice“ finasira Evropska unija iz pretpristupnih fondova /IPA/.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare