Mrda: Osnovna škola „Sveti Sava“ garant napretka

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Lomljenjem slavskog kolača, prigodnim kulturno-umjetničkim programom i dodjelom priznanja danas je u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu obilježen Savindan.

Obraćajući se zvanicama, direktor ove ustanove Danijela Mrda rekla je da je Osnovna škola „Sveti Sava“ jedna od pet najboljih škola u Republici Srpskoj, te da je broj učenika koji je u konstantnom porastu, garant da će, kako je navela, Srpsko Sarajevo nastaviti da se širi kroz zavještanje i blagoslov srpskog prosvetitelja Svetoga Save.

„Na nama – prosvetnim radnicima, ali i svima onima koji se bave vaspitanjem djece je velika obaveza da čuvamo svetosavlje i da učimo našu djecu čestitom, pošetenom i predanom radu kako bi izrasli u ljude koji će jednog dana preuzeti obaveze i biti na ponos svima nama“, naglasila je Mrda.

Ona je obećala da će kolektiv ove škole činiti sve što je u njihovoj moći da učenici svojim znanjem, umjećem i vještinama na najbolji način nose i šire duh svetosavlja.

Mrda je zahvalila načelniku opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiši Ćosiću, koji, kako je rekla, vodi računa o potrebama učenika i razvoju škole, te da je sigurna da podrška lokalne zajednice ni ubuduće neće izostati.

Povelja za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciju škole dodijeljena je NJegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, a plakete direktorima Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske Predragu Damjanoviću i Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejanu LJevnaiću.

(www.palelive.com/Srna)