Motika: Biće rasta proizvodnje, dohotka i novog zapošljavanja

0

ZVORNIK – Predsjednik Upravnog odbora kompanije “Alumina” iz Zvornika Milorad Motika najavio je danas da će u ovoj kompaniji doći do rasta proizvodnje i dohotka, te do novog zapošljavanja radnika.
Motika je nakon razgovora sa ministrom industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petrom Đokićem rekao da će sa “Aluminom” na partnerskom principu u posao ući tri nove evropske firme, čime je ova zvornička kompanija faktički osigurala proizvodnju za narednu godinu.

“Krenućemo i u nove investicione zahvate koji bi trebalo da daju rezultate dijelom u ovoj, a dijelom u sljedećoj godini”, rekao je Motika novinarima i naglasio da će sa razvojem novih programa biti i zapošljavanja.

Ističući da će za nove programe trebati školovana radna snaga, Motika je naglasio da, nažalost, jednim dijelom tih kadrova u Republici Srpskoj i BiH nema, ali će ih biti negdje drugdje.

On je rekao da je zadovoljan kako se odvija proces rada u kompaniji.

“U prvom redu zahvaljujem se radnicima `Alumine` koji su strpljenjem dobili ono što su htjeli, jer je, nažalost, bio kritičan trenutak, ali uz podršku Vlade Republike Srpske, predsjednika Republike i svih drugih faktora u Srpskoj, taj kritični period je prošao i sada idemo dalje u razvijanje novih programa”, rekao je Motika.

On je naglasio da će za sve to biti potrebna podrška kompletnog rukovodstva Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments