Mokro na ženskoj fudbalskoj mapi

0

Teško je početi priču o talentovanoj djevojčici, sada već djevojci, a ne spomenuti malo mjestašce Mokro, mjesnu zajednicu u opštini Pale, koje je iznjedrilo Jovanu Petričević, odličnu fudbalerku i još umiljatije stvorenje. Odnedavno Mokro i Pale imaju još jednog predstavnika na UEFA Team – Player – Profile listi, pored imena Aleksandra Kosorića (U21 BiH), Gorana Troboka i Ognjena Koromana.

Jovana Petričević je rođena 12.10.1994. godine u Palama, danas ima 16 godina i trenutno nastupa za ženski fudbalski tim SFK 2000 Sarajevo, koji je učesnik Lige prvaka Evrope i aktuelni šampion BiH. Prve fudbalske korake je napravila u ŠF Piksi prije četiri godine, gdje i danas trenira i radi kao pomoćni trener i asistent.

Jovana je kao i druga djeca u Mokrom svoju karijeru počela na malom betonskom terenu za fudbal pored Osnovne škole u Mokrom. Njen talenat su zapazili fudbalski radnici širom BiH, nastupajući često sa dječacima za ŠF Piksi. Jovana već dvije godine vozari u Sarajevo kako bi trenirala u SFK Sarajevo sa vršnjakinjama. Ženski fudbal u BiH nije toliko popularan, a u Palama trenutno ne postoji dovoljno interesovanja za formiranje ženskog fudbalskog kolektiva.

BiH je u septembu na Koševu igrala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo U19. Protivnici u kvalifikacijama su bili Španija, Danska i Grčka. BiH je završila kao posljednja, dok je pobjednik bila ekipa Španije koja je BiH savladala ubjedljivo, rezultatom 4:0. Međutim, tri godine mlađa Jovana je imala zapažen nastup u veznom redu reprezentacije BiH.

Ovo je bilo veliko iskustvo za mladu Jovanu Petričević i nastup za reprezentaciju joj je dao još više motiva da radi i trenira, a na pitanje šta bi željela izjaviti za naš portal, Jovana nam je skromno pokazala njen Facebook status.

„Umjesto lutaka izabrala sam loptu, i to ne bilo kakvu, izabrala sam fudbalsku loptu… Važna mi je samo lopta i protivnički gol… Svaka ljubav ima svoju cijenu pa tako i ova!“

Jovana nije jedini fudbalski predstavnik Mokrog, tu je još na desetine mladih fudbalskih talenata, od kojih su neki već obukli dresove FK Željezničar.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare