Moguće redukcije vode

0

Vodosnabdijevanje Pala nije zadovoljavajuće jer se smanjuje dotok vode na izvorima zbog čega su moguće redukcije, rekao je Srni direktor preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Miladin Kovač.
Kovač je pojasnio da je 5. septembra u odnosu na 17. juli smanjena količina vode na izvorima za oko 40 odsto, što znači da u sekundi dolazi 40 litara vode manje nego prije mjesec i po dana.

“Zbog nedostatka dovoljne količine vode i kada se na neki način `poremeti sistem` dolazi do češćih kvarova, pa su moguća i zatvaranja vode u pojedinim dijelovima Pala”, rekao je Kovač.

On je dodao da u preduzeću nastoje da izbjegnu redukcije vode, ali da će biti primorani na tu nepopularnu mjeru ukoliko se nastave, o čemu će građani biti obaviješteni.

Prema riječima Kovača, zbog prilično velikih gubitaka vode na zastarjeloj vodovodnoj mreži i smanjenja izdašnosti izvorišta u ovim toplim danima i uredno snabdijevanje vodom je na neki način dovedeno u pitanje, posebno rubna naselja.

Kovač je apelovao da građani racionalno koriste vodu, izbjegavaju zalivanje zelenih površina, trotoara i nepotrebna pranja dok se ovaj teški period prebrodi da ne bi došli u situaciju da se uvodi redukcija vode.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments