Moguća rekonstrukcija uskotračne pruge Višegrad-Vardište

0

VIŠEGRAD – Ministri saobraćaja i veza Neđo Trninić i trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković razgovarali su danas sa direktorom preduzeća za prevoz putnika u domaćem i međunarodom transportu „Balkan romantik“ Draganom Jovanovićem o mogućnostima revitalizacije 18 kilometara uskotračne željezničke pruge Višegrad-Vardište s ciljem razvoja turističkih potencijala ovog kraja.

Zaključeno je da „Željeznice Republike Srpske“ iniciraju „Željeznicama Srbije“ aktivnosti za rekonstrukciju ove pruge kako bi se unificirala lijeva i desna strana pruge i obnovile željezničke stanice Dobrun i Višegrad.

U saopštenju Ministarstva saobraćaja i veza Srpske navedeno je da je tokom današnjeg sastanka istaknuta i mogućnost apliciranja za sredstva kod evropskih fondova za izgradnju graničnog prelaza za uskotračnu prugu.

Jovanović je podsjetio da se iduće godine obilježava 110 godina od izgradnje pruge Višegrad-Mokra Gora, te je veliki broj ljubitelja željeznice iz Evrope izrazio želju da posjeti ovu destinaciju.

(www.palelive.com / Srna / Foto: photobucket.com )

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare