Mljeveni hidrati za strano tržište

0

ZVORNIK – U kompaniji „Alumina“ iz Zvornika počela je proizvodnja mljevenih hidrata, novog proizvoda koji će biti namijenjen stranom tržištu, saopštila je danas služba ove kompanije za odnose sa javnošću.
Glavni inženjer za glinice i hidrate u sektoru razvoja u „Alumini“ Vladimir Damjanović kaže da je polje primjene mljevenih hidrata prilično veliko, što pruža značajne mogućnosti na potencijalnom širenju tržišta.

„Plan je da se u ovoj godini proizvede 3.000 do 5.000 tona mljevenih hidrata“, ističe Damjanović, navodeći da je u posljednja dva mjeseca instalirana nova oprema koja će omogućiti da se proizvodi širok spektar mljevenih hidrata.

Damjanović kaže da je, u okviru diverzifikacije proizvodnog programa fabrike, u aprilu prošle godine u „Alumini“ počela proizvodnja suvog hidrata, dok je projekat uvođenja novog proizvoda trajao oko šest mjeseci.

U okviru osnovnog projekta proizvodnje suvog hidrata, Damjanović navodi da je početkom ove godine realizovana proizvodnja klasiranog suvog hidrata, da bi poslije nepuna tri mjeseca startovala i proizvodnja mljevenih hidrata.

„Projekat sušenja, klasiranja i mljevenja hidrata u našoj kompaniji priveden je kraju. Očekujemo da u narednih desetak dana izađemo na inostrano tržište sa mljevenim hidratima“, ističe Damjanović, dodajući da je plan kompanije da u ovoj godini proizvede 15.000 do 20.000 tona suvog, klasiranog i mljevenog hidrata.

On kaže da je kompletan ovaj projekat, koji se odvijao u tri faze, realizovan u sopstvenoj režiji oslanjajući se isključivo na znanje i iskustvo stručnjaka iz „Alumine“.

„Cilj nam je da imamo proizvode koji će u potpunosti odgovarati zahtjevu kupaca. Pravićemo sušene, klasirane i mljevene hidrate kakve nam kupac bude tražio“, rekao je Damjanović, koji je i rukovodilac projekta proizvodnje sušenih, klasiranih i mljevenih hidrata u kompaniji „Alumina“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare