Mladost i znanje za budućnost Srpske

0

Svečanom akademijom i dodjelom diploma magistrima nauka i svršenim studentima, a potom i lomljenjem slavskog kolača i prigodnim koktelom, predstavnici Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu juče su obilježili Dan ove visokoškolske ustanove i krsnu slavu Svetog Jovana Bogoslova.

Diplome je dobilo sedam magistara nauka i 45 svršenih studenata, a najboljim diplomcima Marijani Radović, Tijani Batinić i Jeleni Savić uručene su i novčane nagrade koje su obezbijedili „Elektrodistribucija Pale“, opština Pale i preduzeće „Stanišić“.

Dekan Filozofskog fakulteta profesor dr Milenko Pikula istakao je da ova prestižna visokoškolska ustanova s ponosom ispraća još jednu generaciju mladih i obrazovanih ljudi od kojih se očekuje da značajno doprinesu razvoju svojih sredina i društva u cjelini.

– Sjedinili ste mladost i znanje, a to je garancija srećne i uspješne budućnosti. Želim vam mnogo sreće u životu i radu i budite ponos Srpske i BiH – poručio je Pikula. On je podsjetio da se obrazovni proces na Filozofskom fakultetu odvija kroz 13 studijskih programa, da se kreira nekoliko novih, kao i da se posebna pažnja posvećuje stvaranju sopstvenog stručnog kadra.

– U proteklom periodu iznjedrili smo 64 magistra nauka i 53 doktora nauka. Ti podaci i činjenica da se u kontinuitetu razvija naučno-istraživački rad, kao i organizovanje međunarodnog interdisciplinarnog naučnog skupa  dovoljna su potvrda naše posvećenosti afirmaciji pravih vrijednosti – poručio je Pikula.

I predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu istakli su da je Filozofski fakultet u Palama „ponos ovdašnje porodice visokoškolskih ustanova“, a čestitkama su se pridružili i brojni gosti, predstavnici javnog, političkog i privrednog života sarajevsko-romanijskog regiona i RS.

Kuzmanović

Telegram sa čestitkama povodom Dana i krsne slave Filozofskog fakulteta uputio je i predsjednik RS Rajko Kuzmanović, koji je poručio da se ova visokoškolska ustanova ističe svojom prepoznatljivošću i značajnim doprinosom naučno-istraživačkom radu u Srpskoj.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare