Mladi očistili plato nekadašnjeg hotela „Panorama“

7

Volonteri i aktivisti omladinskog udruženja „Savjet mladih Pale“ danas su u okviru projekta „Vratimo osmjeh planeti“, koji finansiraju UNDP BiH i opština Pale, očistili plato nekadašnjeg hotela „Panorama“.

Riječ je o projektu „Vratimo osmjeh planeti“, a u akciji, koja je osim čišćenja jednog zapuštenog dijela opštine imala za cilj i podizanje svijesti o značaju očuvanja životne sredine i promovisanje zdravih životnih stilova, učestvovalo je 20 mladih sa područja opštine Pale.

Predsjednica „Savjeta mladih Pale“ Kristina Kovač zahvalila je za podršku prilikom realizacije ove aktivnosti lokalnom komunalnom preduzeću koje je pomoglo da se otpad sa te lokacije odveze na deponiju.

Kovačeva je pozvala sve mlade sa područja opštine da se uključe u aktivnosti koje će ova organizacija u sklopu projekta „Vratimo osmjeh planeti“ sprovoditi u narednom periodu, a tiču se uređenja ovog grada i zaštite životne sredine, saopšteno je iz udruženja „Savjet mladih Pale“.

Ovim projektom predviđena je sadnja drveća i niskog rastinja, cvjetni zasadi višegodišnjeg cvijeća i bilja kao i postavljanje parkovskog mobilijara.

Aktivnost čišćenja je dio, projekta „Vratimo osmjeh planeti“ realizovan u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu /ReLOaD/, koji finansira Evropska unija, a sprovodi razvojni program Ujedinjenih nacija. Aktivnosti podržava opština Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
7 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Vise ima ucesnika nego kesa sa smecem. Kako?

morali su svi doci da bi se slikali

Svaka čast omladino! E sad, postaviti kontejnere tamo, i kamere da snime ove seljačine Strebama što dođu Zgolfovima da piju i bacaju smeće, i kupati ih debelim kaznama. Inače sav ovaj trud biće uzalud.

Zasto se ovim poslom ne bavi Komunalno? Zasto raznorazni savjeti rade posao Komunalnog?

Zašto se komunalci ne slikaju svako jutro kad očiste šetalište?

nemaju fejzbuk

ako ste htjeli biti komunalci niste se morali politikom poceti baviti, mogli ste laksim putem