Mladi iz Foče i Belgije uređuju Nacionalni park “Sutjeska”

0
Mladi iz Foče i Belgije uređuju Nacionalni park

FOČA – Nacionalni park “Sutjeska” okupio je ove sedmice volontere iz Foče i Belgije koji čiste i uređuju obale rijeke Sutjeske i prostor za kampovanje.

U okviru “Volonterskog kampa mladih”, koji finansira Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, na Tjentištu borave 23 fočanska srednjoškolca sa jednim profesorom, a pridružilo im se osam studenata iz Belgije, koji su došli posredstvom projekta organizacije “Tera Dinarika”.

Šef sektora za promociju i razvoj Nacionalnog parka “Sutjeska” Mirjana Radović rekla je Srni da je s obzirom da oba projekta imaju iste aktivnosti odlučeno da mladi iz Foče i Belgije budu skupa, tako da sve rade zajedno.

Ona je navela da su mlade volontere organizovana predavanja o ekologiji, zaštiti životne sredine i ulozi nacionalnih parkova, a poseban akcenat je dat volonterskim radnim akcijama.

“Mladi volonteri čiste i uruđuju obale rijeke Sutjeske, prostor za kampovanje. Već su ofarbali sportske terene, a farbaće i most na rijeci Sutjesci. Osim toga, imaće izlete u prašumu Perućicu i na Prijevor podno Maglića”, navela je Radovićeva.

“Volonterski kamp mladih” počeo je u nedjelju, 1. jula, i trajaće do petka, 6. jula.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments