FOČA – Više hiljada posjetilaca OK festa iz Evrope i svijeta okupilo se na Tjentištu, gdje su im nezaboravno veče pripredili „Hladno pivo“, Kiril DŽajkovski i londonska grupa „Stereo em-si“.

Zanimljiv program prvog festivalskog dana bio je i na bini u OK kampu, gdje su svirali Laka i „Zemlja gruva“.

Frontmen „Hladnog piva“ Mile Kekin smatra da je važno što postoji OK fest, na mjestu gdje se dogodila jedna od najvažnijih bitaka u Drugom svjetskom ratu.

„Volio bih da ovaj festival dugo opstane na ovako lijepom mjestu u prirodi, jer je atmosfera odlična, a koliko vidim festival se širi“, rekao je Kekin, koji je na OK festu nastupao i prije tri godine.

Makedonski muzičar Kiril DŽajkovski podario je posjetiocima neobičnu kombinaciju elektronske muzike sa trubom i violinom uz rege vokal Dejvida Lajona, sa kojim je prvi put nastupio.

„Nastupao sam na velikim festivalima u Evropi sličnog karaktera, ali ovo je jedna od najljepših lokacija i nadam se da će festival rasti“, rekao je poslije sinoćnjeg nastupa DŽajkovski.

Iz godine u godinu, na ovom festivalu, koji je prepoznatljiv kao mjesto okupljanja mladih iz zemalja regiona, sve je više posjetilaca i sa drugih kontinenata.

Kori sa Barbadosa došao je u društvu Mirjam iz Kalifornije i Aline iz Kanade. „Prelijepo je. Došao sam sa druge strane svijeta, ali mi se mnogo sviđa“, kaže Kori.

U druženju u kampu, kvalitetnoj muzici i čarobnoj prirodi, uživa i Elis iz Kine. „Dosta je mladih ljudi, svi su veseli i druželjubivi“, kaže Elis.

Zagrepčanka Rajana došla je sa prijateljima iz Dalmacije. „Prvi put sam ovdje, prekrasno je. Ambijent je fantastičan i mnogo sam srećna i uzbuđena“, ističe Rajana.

Prvi put na OK fest stigla je i Svetlana iz Beograda. „Ima nas jedanaestoro. Čula sam za ovaj festival, bila sam oduševljena onim što sam vidjela na internetu, pa sam došla da iskusim i mogu reći da je ovo iznad očekivanja“, priča ova Beograđanka.

Portparol festivala Karolina Karalić kaže da je oragnizatorima posebno drago što posjetioci dolaze iz Argentine, Brazila, Japana i drugih udaljenih zemalja.

„Negdje tamo daleko ljudi su čuli za naš festival, odlučili se da pređu tako veliki put da bi vidjeli šta nude OK fest i Nacionalni park `Sutjeska`, a nama je od početak cilj da afirmišemo Park i vratimo mu nekadašnji sjaj“, rekla je Karalićeva.

Drugog dana OK festa u kampu nastupaju „Obojeni program“ i „Ateist rep“, a na glavnoj bini „DŽinks“, „Letu štuke“ i DŽiboni.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare