Mladi dovedeni u sramotnu poziciju

0

Pokret za naš grad Pale je u saopštenju upućenom medijima istakao da su ovih dana u predizbornoj kampanji svim političarima prepuna usta brige za mlade ljude. Međutim, niko od njih nije istakao činjenicu da su mladi dovedeni u sramotnu poziciju od strane većine političkih partija.

„Samo u Palama broj kandidata za odbornike na listama političkih partija je povećan sa 220 na 330, i većinu kandidata na listama čine mladi. Pošto je ekonomska situacija vrlo teška mladi, nažalost, čine većinu i među nezaposlenima. Njihov politički angažman je sveden na očajnički pokušaj dobijanja odborničkog mandata i odborničke nadoknade sa kojom postaju partijski vojnici koji glasaju isključivo po diktatu stranke. Učešćem na kandidatskim listama za odbornike mladi su prevareni, jer većinu političkih partija ne interesuje ništa drugo osim broja glasova njihovih porodica i prijatelja koje oni mogu donijeti nosiocima lista.

Mladi trebaju biti uključeni u političku život, i moraju raditi sve da popravljaju svoj status. Međutim, pristajanjem na perfidnu igru koja im je podmetnuta samo produžavaju katastrofalnu praksu koja je dugoročno dobra samo za rukovodstva političkih stranaka“, stoji u saopštenju Pokreta za naš grad Pale.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare