Mladi šampioni u preduzetništvu

0

Učenici Srednjoškolskog centra Pale sveukupni su pobjednici velikog takmičenja u oblasti omladinskog preduzetništva, koje je u organizaciji BIP programa, koji finansira vlada Norveške, održano u Sarajevu.

U konkurenciji 60 takozvanih omladinskih preduzeća, kako se to tretira u tom programu, grupa učenika Građevinske tehničke škole ovdašnjeg SŠC postala je ukupni pobjednik smotre, dok je druga ekipa Paljana osvojila treće mjesto u kategoriji „najbolji proizvod“.

Profesorica Olivera Knežević, koja je vodila grupe građevinskih tehničara, te njena koleginica Nataša Radović, vođa grupe trgovačkih tehničara, koje su takođe dostojno predstavljale svoju školu, istakle su da je i ovo takmičenje pokazalo da su mladi Paljani kreativni i puni ideja.

– Učenici su se takmičili u kategorijama za najljepši štand, najbolji proizvod i najbolji biznis-plan, a članovi grupe pod logom „CD Economic“ Radoslav Vučetić, Milan Gavrilović, Nebojša Karavdija i Vladan Mrakić postali su ukupni pobjednici, dok su članovi grupe „Korpedž“ Olja Veljančić, Ilinka Elez, Nikolina Živčić i Vladana Živković bili trećeplasirani u drugoj kategoriji – navodi Kneževićeva.

Ona naglašava da se njihov uspjeh treba ozbiljno shvatiti, jer ocjene daju vrsni stručnjaci, te ističe da se nagrada za ukupnog pobjednika dobija „samo ako imate jako kreativan štand, zanimljiv i po mogućnosti inovativan proizvod, kao i biznis-plan urađen u skladu sa svim ekonomskim principima“.

– Veoma sam ponosna na svoje učenike, a njihov stalak za kompakt-diskove, urađen od bukovog drveta, izuzetno dekorisan i krajnje funkcionalan, naprosto je oduševio sve – kaže Kneževićeva, ne zaboravljajući da pomene kako su nagrađeni desetodnevnim boravkom u Sutomoru.

Učenici uglas ističu da je riječ o značajnom priznanju.

– Dobra ideja, volja i prvenstveno znanje presudni su za kvalitetan nastup na ovakvom takmičenju, a sudeći po konačnom rezultatu, nama to nije nedostajalo – ističu pobjednici takmičenja u omladinskom preduzetništvu.

Najangažovanija škola

Srednjoškolski centar Pale je na ovom takmičenju dobio plaketu za najangažovaniju školu u podršci priprema omladinskih preduzeća u prošloj godini.

To je i nova potvrda da ovdašnji SŠC ima veoma aktivno učešće u programima u koje je uključen i da bilježi konstantan 

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare