Mladena Petrušić najuspješniji sportista opštine

0
Mladena Petrušić najuspješniji sportista opštine

SOKOLAC – Atletičarka Mladena Petrušić proglašena je za najuspješnijeg sportistu opštine Sokolac na svečanosti povodom obilježavanja dana i krsne slave opštine – Ilindana.

Petrušićeva je već deset godina reprezentativac BiH, a nedavno je postala prvak Balkana u sedmoboju i odbranila prošlogodišnju titulu u konkurenicji seniora.

Atletski savez BiH proglasio je Petrušićevu najboljom senirokom, a na nedavnom pojedinačnom prvenstvu BiH za seniore ona je osvojila tri zlatne i jednu srebrnu madalju.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica uručio je Petrušićevoj pehar najboljeg sportiste na svečanosti u Parohijskom domu Romanijske Lazarice, a među deset najuspješnijih sportista našli su se i atletičarka Sara Lučić, smučarka Snežana Borovčanin, karatista Isidora Borovčanin, odbojkašice Marija Batinić i Dijana Ašonja, fudbalerka Božidarka Motika, fudbaler Miloš Pajević i strelac Nemanja Debelnogić.

Porodicama preminulih sportskih radnika Vladice Babovića i Miroslava Paunića uručena su posebna posthumna priznanja.

Posebne sportske nagrade dodijeljene su Stefanu Bajagiću, Milošu Pauniću, Kristini Rubež i Milošu Tošiću.

Atletski klub „Glasinac“ proglašen je za najuspejšniji sporstki klub opštine Sokolac, koji je u 2017. godini osvojio ukupno 89 medalja – 32 zlatne, 24 srebrne i 30 bronzanih.

Za najboljeg sportskog trenera proglašen je Miljan Pajić, a za najboljeg sportskog radnika Predrag Pečenica, oba iz Košarkaškog kluba „Sokolac“.

Povodom Dana opštine organizovan je i prijem za više od 120 sportista, učesnika Međuopštinskih omladinskih sportskih igara „Priboj 2018“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare