Mladen Plakalović najbolji sportista grada Istočno Sarajevo

0

Član Smučarskog kluba „Sarajevo-Istočno Sarajevo, Pale“ Mladen Plakalović najbolji je sportista grada Istočno Sarajevo za 2016. godinu.

Priznanje najboljem sportisti uručio je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija, koji je rekao da Grad godišnje izdvaja znatna sredstva za sport, te da je prema podacima, među prvim lokalnim samoupravama u Republici Srpskoj po iznosu budžetskih izdvajanja za oblasti sporta u odnosu na broj stanovnika.

On je dodao da će Grad nastaviti da pruža podršku sportskim radnicima i klubovima.

„Sportisti, treneri i sportski radnici koji ostvarauju zapažene rezultate na domaćim, regionalnim, evropskim i svjetskim takmičenjima, naši su najbolji ambasadori i naša je dužnost i obaveza da im, u skladu sa mogućnostima, obezbijedimo bar osnovne uslove za rad, treninge i odlazak na takmičenja“, naglasio je Samardžija.

Plakalović je izrazio zadovoljstvo dobijenim priznanjem, istakavši da će nastaviti da vrijedno radi i trenira da bi i u buduće postizao dobre rezultate.

DŽudo klub „Famos“ iz Istočne Ilidže pproglašen je za najbolji sportski klub u Istočnom Sarajevu za prošlu godinu, koji je na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima osvojio veliki broj medalja.

Priznanje za najuspješnijeg sportskog radnika dobio je član DŽudo kluba „Romanija“ Pale Mirko Subotić, dok je za najuspješnijeg trenera proglašen Dejan Vukadin iz Karate kluba „Slavija“ iz Istočnog Novog Sarajeva.

Udruženje za pomoć djeci i omladini s posebnim potrebama „Sunce“ sa Pala dobitnik je priznanja za najuspješnije udruženje za pomoć licima sa posebnim potrebama.

Nagrade su dobili i šestoro najperspektivnijih sportista iz Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna / Foto Grad Istočno Sarajevo)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare