Mještani Amovića finansirali asfaltiranje puta sa 50.000 KM

0

SOKOLAC – Mještani sela Amovići kod Sokoca sami su finansirali asfaltiranje puta dugog 800 metara od Ćavarina do svojih kuća prikupivši oko 50.000 KM za materijal koji je utrošio izvođač radova, preduzeće “Romanijaputevi”.

Član organizacionog odbora za asfaltiranje puta Milomir Amović rekao je Srni da su upravo završeni radovi na dionici koja vodi od sokolačke Mjesne zajednice Ćavarine do tog naselja.

On kaže da su mještani učestvovali u finansiranju u skladu sa mogućnostima da bi asfalt stigao u selo prije jesenjih padavina koje svake godine iznova odnose posipni materijal sa dijela koji vodi ka njihovom naselju.

“Imali smo razumijevanje preduzeća `Romanijaputevi` koje je radilo na asfaltiranju puta, jer su naplatili samo pripremu i utrošeni materijal za šta smo im posebno zahvalni, tako da ćemo sa prikupljenih oko 50.000 KM moći pokriti troškove”, naveo je Amović.

On dodaje da je opština Sokolac planirala asfaltiranje ovog puta nešto kasnije, ali da mještani nisu željeli da propuste još jednu građevinsku sezonu i lijepo vrijeme za radove.

Prema njegovim riječima, asfaltiranje puta je četvrta samostalna akcija mještana na poboljšanju infrastrukture u njihovom selu.

Prva je, kako kaže, finansiranje dovođenja struje, druga – izgradnja makadamskog puta sedamdesetih godina prošlog vijeka i treća – finansiranje izgradnje seoskog vodovoda sa vodovoda Bioštica.

“U naše selo, za razliku od drugih, mladi dolaze često i rado, jer smo obezbijedili tenisko igralište na travi, teren za basket i igraonicu sa svim modernim sadržajima”, istakao je Amović.

Najstariji mještanin sela Aćim Amović /80/ kaže da su se asfaltiranom putu obradovali svi u selu, a naročito mladi.

“Od osam domaćinstava, samo u tri mještani žive stalno, ali me raduje što naša djeca često dolaze ovdje. Dobro je da oni ne moraju pješačiti skoro 10 kilometara do Sokoca”, dodaje Aćim.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments