Mjesta još ima za 753 buduća studenta

0

Na fakultetima Univerziteta u Istočnom Sarajevu ostala su još 753 slobodna mjesta, a u prvu godinu studija primljeno je 1.994 brucoša. Od danas do 15. jula fakulteti će upisivati studente koji su položili prijemni ispit. Na Univerzitetu u Banjoj Luci na većini fakulteta objavljeni su preliminarni rezultati prijemnih ispita, a zbog tehničkih problema pojedini fakulteti do juče nisu objavili listu primljenih kandidata.

Slobodnih mjesta na fakultetima Univerziteta u Istočnom Sarajevu više nema na šest fakulteta.

– Na Medicinskom fakultetu mjesta su popunjena na studijskom programu medicine i studijskom programu specijalne edukacije i rehabilitacije. Sva mjesta popunili su i Pedagoški i Pravni fakultet, te Fakultet fizičke kulture na smjeru fizičkog vaspitanja. Maksimalan broj studenata primili su i Filozofski fakultet na smjeru novinarstvo, smjeru razredna nastava, te studijskom programu geografija. Saobraćajno-tehnički fakultet u Doboju, takođe, je ispunio plan upisa – kazali su na Univerzitetu.

Najviše slobodnih mjesta poslije prvog upisnog roka ostalo je na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu, gdje je u prvu godinu studija primljeno samo sedam brucoša. Na Filozofskom fakultetu ostalo je još 200 slobodnih mjesta.

O početku predavanja na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu Senat Univerziteta raspravljaće iduće sedmice, ali se očekuje da bi nastava, kao i ranijih godina, trebalo da počne u oktobru.

Drugi rok

Za buduće studente koji se nisu upisali u prvom upisnom roku, fakulteti na kojima je ostalo slobodnog mjesta raspisaće drugi upisni rok u avgustu.

Prijavljivanje kandidata obavljaće se od 24. do 28. avgusta, prijemni ispiti biće održani 1. septembra na svim fakultetima. Rezultati prijemnog biće objavljeni do 3. septembra, a upis primljenih kandidata vršiće se od 7. do 12. septembra.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare