Mitrović: U FBIH opstruišu postavljanje obilježja na mjestima stradanja Srba

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović danas je u Istočnom Sarajevu upoznao članove Predsjedništva te organizacije o velikim opstrukcijama vlasti u Federaciji BiH /FBiH/ u vezi sa postavljanjem obilježja na mjestima stradanja Srba.
„Već sedam godina od vlasti u Sarajevu tražimo da postavimo spomen-ploču u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, ali nas stalno odbijaju raznim razlozima. Tako je i u Tuzli i drugim mjestima FBiH“, izjavio je Mitrović Srni nakon sjednice Predsjedništva te organizacije.

On je rekao da su na sjednici razmijenjena iskustva kakav je odnos lokalnih vlasti u Republici Srpskoj prema opštinskim organizacijama, jer ima dosta negativnih iskustava da one rade praktično bez ikakvih sredstava.

„To pokazuje odnos prema žrtvama posljednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata“, smatra Mitrović.

Prema njegovim riječima, razmijenjene su i informacije šta je do sada urađeno i koji su zadaci kada je riječ o zapošljavanju i stambenom zbrinjavanju članova ove kategorije stanovništva.

„Istakao sam i da je potrebno da istrajemo na uključivanju mladih u organizacije jer su oni naša budućnost. Ako napravimo generacijski prekid bojim da neće imati ko dalje da radi na zadacima na kojima mi radimo“, istakao je Mitrović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare