Mitropolit Hrizostom služio u Sabornom hramu na Palama

0

NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je danas u Hramu Sabora Svetog arhangela Gavrila u izgradnji na Palama Svetu arhijerejsku liturgiju povodom praznika Svetog apostola i jevanđeliste Jovana Bogoslova.

Mitropolit Hrizostom u besjedi je rekao da je Sveti Jovan Bogoslov bio učenik Isusa Hrista koji je sa ostalim apostolima propovijedao po cijelome svijetu riječ Božiju.

On je rekao da se danas slavi uspomena na Jovana Bogoslova koji je zajedno sa drugim jevanđelistima i pisanim putem posvjedočio šta se to zbilo u Jerulisalimu prije 2.000 godina.

„On je bio kao nebeski logos koji se podigao visoko u visine teologije i otkrio šta biješe u početku. Bio je najveći nebeski filozof koji otkriva kako je Bog sve stvarao i šta je bilo prije stvaranja“, istakao je mitroplit Hrizostom.

Slaveći uspomenu na Svetog Jovana Bogoslova, vjernicima to treba da bude veliki podstrek da od njega uče i imaju vjeru, naveo je mitropolit Hrizostom.

Izgradnja Hrama Sabora Svetog arhangela Gavrila počela je 21. avgusta 2008. godine, a iste godine, na praznik Svetog Joakima i Ane – 22. septembra, blaženopočivši mitropolit Nikolaj osveštao je temelje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare