Mitropolit Hrizostom služio Svetu liturgiju

0
Mitropolit Hrizostom služio Svetu liturgiju

SOKOLAC – NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu i čestitao vjernicima današnji praznik, Sabor Presvete Bogorodice, kao i sutrašnji Dan Republike Srpske.

Govoreći o velikoj tajni praznika Božića, mitropolit Hrizostom je rekao da se ljudskim padom, gordošću i neposlušnošću promijenio i postradao i čovjek i cijela tvorevina Božija.

„Međutim, Bog je blagoslovio čovjeka kao krunu svih stvorenja Božijih da upravlja cjelokupnom tvorevinom Božijom“, poručio je mitropolit Hrizostom.

Prema njegovim riječima, cijela priroda se okrenula protiv čovjeka onog momenta kada je čovjek poremetio svoj odnos sa Bogom.

„Tako je upravo Gospod i došao, da spasi ne samo čovjeka, već cijeli svijet, da ga obnovi, ponovo sjedini i ujedini sa sobom i sa čovjekom. To je tajna zašto se Bog ovaplotio, zašto se Hristos kao mesija rodio, da bi, kao Spasitelj svijeta, vratio sve u prvobitno stanje, ljubavi Božije, mira Božijeg“, istakao je mitropolit Hrizostom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments