Mitropolit Hrizostom služio parastos u Podgrabu

0

NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je danas u Podgrabu kod Pala parastos za poginule srpske borce.

Parastos je služen kod spomenika poginulim borcima u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu i drugim oslobodilačkim ratovima srpskog naroda.

U okviru manifestacije „Sjećanje na juni 1992. godine“, danas su na ovo spomen-obilježje položeni vijenci i odata počast svim poginulim srpskim borcima.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Pale Jasna Lazarević Gavrilović istakla je da na Spasovdan svake godine služe pomen i sjećaju se boraca iz Podgraba, Prače i okolnih naselja koji su poginuli u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Gavrilovićeva je naglasila da na ovaj način žele da na mlade naraštaje prenesu kulturu sjećanja na borce koje su svoje živote dali za Republiku Srpsku.

Ona je navela da su na spomen-ploči upisana imena 72 borca i 19 civila stradalih u proteklom ratu, među kojima je i trogodišnji dječak Darko Koroman o kojem se nedovoljno govori.

 

„Darko je ubijen 1992. godine u obližnjem selu od muslimanskih zločinaca na naročito svirep i zločinački način“, rekla je Gavrilovićeva i dodala da niko nikada za ovaj zločin nije odgovarao, a o postradaloj djeci se i danas ne govori.

Potpredsjednik Skupštine Boračke organizacije opštine Pale Radoslav Živković rekao je da će manifestacija „Sjećanje na juni 1992. godine“, koja se obilježava već drugu godinu, sutra biti nastavljena u Mokrom, 1. juna u LJubogošti, a 4. juna na Žepi.

„Sve nabarajam jer je bitno da ljudi znaju kada se šta dešava i da je to manifestacija u okviru koje se služi više pomena“, rekao je Živković.

Živković je naglasio da je važno da se danas okupio veliki broj građana, a posebno boraca.

„To daje nadu da Boračka organizacija opštine Pale ovim obilježavanjem vraća povjerenje u Organizaciju“, rekao je Živković.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare