Mitropolit Hrizostom služio liturgiju u Hramu Svetog velikomučenika Georgija

0

TRNOVO – NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom na praznik Obrezanja Gospodnjeg, Svetog Vasilija Velikog i pravoslavnu Novu godinu, služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Trnovu.

Mitropolitu Hrizostomu sasluživali su sveštenici, a liturgiji su uz brojne vjernike prisustvovali načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović, načelnici susjednih opština i drugi funkcioneri.

Čestitajući vjernicima današnji praznik, Obrezanje Gospodnje, Svetog Vasilija Velikog i pravoslavnu Novu godinu, mitropolit je rekao da se danas počinje računati vrijeme novog početka, kada počinje sve iznova.

„Do juče smo radili u 2017. godini, kako nam je Bog dao i koliko smo mogli, svako na svoj način. Svaku godinu počinjemo sa molitvom da nam Gospod da snage i kreposti da Novu godinu učinimo što srećnijom, što blagoslovenijom, što uspješnijom“, rekao je mitropolit.

Ovo je prva posjeta mitropolita Hrizostoma Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Trnovu otkako je ustoličen i uveden u tron.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments