Mitropolit Hrizostom radost Nikoljdana podijelio sa mališanima

0
Mitropolit Hrizostom radost Nikoljdana podijelio sa mališanima

FOČA – Slavskim obredom, prigodnim programom i dodjelom paketića mališani, vaspitači i penzionisani radnici fočanskog Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ proslavili su danas krsnu slavu Svetog Nikolu.

Proslava Nikoljdana uveličana je posjetom NJegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma.

Mališani su stečena znanja o slavljenju Svetog Nikole kroz zanimljiv program prenijeli svojim gostima, a potom su zajedno sa mitropolitom Hrizostomom, sveštenstvom i prisutnima obavili slavski obred.

Mitropolit Hrizostom, koji je mališanima uručio i novogodišnje paketiće, čestitao je slavu.

„Da dječica budu zdrava, napredna, srećna, da ih što više bude ako Bog da kada budemo ponovo dolazili, da gradimo još jedan vrtić, da se radujemo sa njima i da što više srpske pravoslavne djece imamo u vrtićima“, poručio je mitropolit Hrizostom.

Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ u kome boravi 163 mališana dogodine bi trebalo da bude na novoj adresi u naselju Donje Polje.

„Ovaj Nikoljdan ćemo pamtiti kao istorijski, jer su želje mališana, roditelja i svih nas uposlenih uslišene, tako da će se u Foči graditi nova višefunkcionalna zgrada vrtića, čime će konačno biti riješen problem nedostatka mjesta i neuslovnosti. To je ono što je dalo pečat i našoj slavi i cijeloj ovoj godini“, rekla je direktor vrtića Slađana Vladičić.

Novi objekat gradiće se kreditnim sredstvima, a za ta namjene fočanska Skupština opštine usvojila je odluku o kreditnom zaduženju do 2,5 miliona KM.

Preostaje tenderska dokumentaciju za izradu glavnog projekta i dokumentacija za izbor izvođača radova, što je zadatak aktuelne vlasti.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da je vrtić „Čika Jova Zmaj“ postao prepoznatljiva ustanova i u Foči, ali i u Republici Srpskoj po rezultatima koje zajedno postižu mališani i vaspitači.

„To je nas motivisalo da krenemo u izgradnju novog objekta koji će zadovoljiti potrebe našeg grada jer će imati kapacitet koji će omogućiti da i ona djeca koja su sada na listi čekanja dođu u vrtić i tu provedu najljepše dane svoga djetinjstva. Tome se svi radujemo“, rekao je Mašić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments