Mitropolit Hrizostom: Istočno Sarajevo – divno mejsto za življenje

0

SOKOLAC – NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom izjavio je da je grad Istočno Sarajevo divno mjesto za življenje, prilikom obreda lomljenja slavskog kolača povodom obilježavanja krsne slave grada – Svetog Petra Zimonjića Sarajevskog.

Na svečanosti u Parohijskom domu na Sokocu mitropolit Hrizostom čestitao je slavu građanima i predstavnicima Grada Istočno Sarajevo.

On je rekao da je danas tu divno živjeti zahvaljujući svima koji se trude da ovo mjesto koje je nekada bilo na periferiji učine da bude grad.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izjavio je novinarima da je ovaj grad “možda najpoželjniji za život” u istočnom dijelu Srpske.

“To je grad koji je za 25 godina razvio svoje institucije, imamo vjerske objekte, razvili smo infrastrukturu, imamo škole, sudove, policiju i sve ono što treba da ima jedan ozbiljan grad u kome narod želi da živi”, rekao je Vuković.

On je istakao i da je Istočno Sarajevo univerzitetski grad, da “ima stabilan broj stanovnika”, te da je prije nekoliko mjeseci Grad donio jednu od najvažnijih finansijskih odluka, a riječ je o kreditnom zaduženju za 20 projekata na području svih šest gradskih opština, gdje je pokazano da se jednom umjerenom politikom može postići saglasnost svih političkih partija koje imaju svoje odbornike u Skupštini grada.

Gradonačelnik Vuković je posebno istakao finansijsku stabilnost Grada, koja je u ovom vremenu rijetka, te naglasio da u kontinuitetu nekoliko godina Grad Istočno Sarajevo završava sa pozitivnim finansijskim saldom.

“Mi smo u prethodne dvije godine istakli suficit u budžetu Grada, što ne govori da mi imamo viška novca, nego govori o tome da veoma odgovorno raspolažemo novcem građana Republike Srpske i Istročnog Sarajeva, na način da se brinemo kako o prihodima, tako i o potrošnji u budžetu grada”, naveo je Vuković.

Kum krsne slave grada Istočno Sarajevo akademik Mirko Šošić rekao je da današnji dan i jubilej Grada za njega znače mnogo i ocijenio da građani ovog dijela Srpske mogu da budu zadovoljni.

“Ove godine očekuje se završetak dugoočekivanog velikog projekta – otvaranje nove bolnice, a za one koji žive ovdje ne treba mnogo govoriti šta to znači”, rekao je Šošić, koji je po profesiji ljekar.

Svečanosti prisustvovali su predstavnici političkog, društvnog i privrednog života gada, vlasti republičkog i nivoa BiH, kao i delegacija Ambasade Srbije.

Lomljenje slavskog kolača predstavlja završnu u nizu svečanosti kojima je u proteklih nekoliko dana obilježeno 25 godina postojanja i krsna slava Grada Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments