Mitropolit Hrizostom drugog dana Božića služi na Sokocu

0
Crkva Svetog proroka Ilije

SOKOLAC – NJegovo visokopreostveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće u petak, 8. januara, drugog dana Božića, Svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu, najavljeno je iz sokolačke Crkvene opštine.
Početak liturgije zakazan je za 9.00 časova.

Starješina crkvene opštine Sokolac protojerej-stavrofor Ilija Čupić sa sveštenstvom, povodom nastupajućeg sveradosnog praznika Rođenja Bogomladenca Hrista, poželjeli su vjernicima da se u njihova srca i u njihove domove useli radost i mir Hrista i da svima povrati toliko potrebni bogom dati prirodni tok života, da ponovo u Hristovo datoj ljubavi žive mirno jedni pored drugih, čineći neprestano dobro – na svoju i korist bližnjih.

„Želimo da sve nevolje iz prethodne godine postanu prošlost, a naredno ljeto bude prepuno radosti za sve nas. Za tu želju molimo se Hristu – caru mira i radosti, da nas sve zaštiti i sačuva od svakoga zla savremenog doba“, poručio je Čupić, čestitajući vjernicima nastupajuće praznike tradicionalnim pozdravom „Mir Božiji Hristos se rodi“.

Prema rasporedu bogosluženja za božićne praznike, u Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu, na Badnji dan, u srijedu, 6. januara, liturgija počinje u 9.00 časova, a u 17.00 časova večernje bogosluženje sa nalaganjem badnjaka.

U četvrtak, 7. januara, na Božić u ovom hramu liturgija počinje u 7.00 časova, a u subotu, 9. januara, na praznik Svetog arhiđakona Stefana u 9.00 časova, najavljeno je iz Crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu.

U Crkvi Svete Petke na Malom Zejtinliku na Sokocu, na Badnji dan večernje bogosluženje počinje u 16.00 časova, u Crkvi u Vidrićima večernje bogosluženje sa nalaganjem badnjaka takođe u 16.00 časova, u Hramu u Ćavarinama večernje sa nalaganjem badnjaka u 19.00 časova, a u crkvi na Stjenicama večernje i nalaganje badnjaka od 19.00 časova.

Na praznik Hristovog rođenja, 7. januara, u Crkvi Svete Petke na Malom Zejtinliku sveta liturgija počinje od 9.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare