Mitropolit Hrizostom: Da 2021. bude bolja nego prethodna godina

0

NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Sabora Svetog arhangela Gavrila na Palama i poželio srećnu i blagoslovenu 2021. godinu.

Mitroplit Hrizostom, kojem su sasluživali starješina hrama Nemanja Mandžić i lokalno sveštenstvo, poželio je mnogo zdravlja i veselja sa porukom da ova godina bude bolja od prethodne, koja je sve zatekla i iznenadila.

„Danas je veliki praznik jer slavimo i praznik Hristovog obrezanja i Svetog Vasilija Velikog. Najvažnije je da budemo sa Gospodom kao što je on došao da bude sa nama jer njegovo ime Emanuil znači `sa nama je Bog`“, rekao je mitropolit Hrizostom novinarima nakon službe.

Mitropolit Hrizostom poručio je da ljudi u ovoj godini uvijek budu Gospodnji i sa Gospodom, pa će sve što bude biti blagosloveno.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je svim pravoslavcima Novu godinu po julijanskom kalendaru sa porukom „Mir Božiji, Hristos se rodi!“.

„Osnovna poruka svih službi u vrijeme božićnih praznika je da budemo ljudi, poštujemo jedni druge, kao što je u skladu i sa Hristovim načelima, da budemo pošteni i pravični“, rekao je Jugović.

Mitropolit Hrizostom privremeno je postavljen na čelo Srpske pravoslavne crkve /SPC/ nakon upokojenja NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja 20. novembra.

Mitropolit dabrobosanski biće na čelu SPC do izbora novog patrijarha, koji prema Ustavu SPC treba biti izabran u roku od tri mjeseca od smrti prethodnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments