Mitropolit dabrobosanski Hrizostom danas je posjetio Opštinu Pale gdje je razgovarao sa opštinskim rukovodstvom.

Cilj posjete je bilo upoznavanje sa životom u opštini Pale, zajedničkim interesima i projektima koji se realizuju na području opštine.

Od velikog značaja za Srpsku pravoslavnu crkvu je izgradnja Sabornog hrama Svetog Arhangela Gavrila u Palama i sa sastanka je poručeno da je u obostranom interesu da se hram što prije završi.

„Hram u Palama treba da se izgradi u znak zahvalnosti prema svima onima koji su kroz istoriju i vijekove činili, kako bi mi danas imali.

Želim da se zahvalim rukovodstvu opštine Pale na prijemu i na svemu onome što smo činili i što ćemo činiti zajedno u narednom periodu, na zadovoljstvo srpskog naroda“, izjavio je Mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović je izrazio zahvalnost Mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu na posjeti te istakao da su dobrota, ljubav i sabornost osnovna poruka ovog sastanka.

„Opština Pale daje punu podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi i bitno je što smo novu godinu započeli sastankom sa Mitropolitom Hrizostomom kako bi mogli zajednički planirati nastavak radova na sabornom hramu u Palama i još nekim objektima koje ćemo definisati u narednom periodu“, izjavio je načelnik Opštine Pale.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević je takođe istakao zahvalnost na posjeti i važnost sastanka za buduće planove koji su u interesu građana opštine Pale i Republike Srpske, te dodao da će Opština Pale u budućnosti tražiti blagoslov Mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma za sve započete projekte.

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments