Mitropolija će finansirati završetak konaka u Višegradskoj banji

0
Mitropolija će finansirati završetak konaka u Višegradskoj banji

VIŠEGRAD – NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom rekao je danas u Višegradu da će Mitropolija dabrobosanska u narednom periodu uložiti sredstva u završetak radova na parohijskom konaku u porti Hrama Začeća Svetog Jovana u Višegradskoj banji.

Mitropolit Hrizostom je u razgovoru sa načelnikom višegradske opštine Mladenom Đurevićem i sveštenstvom Crkvene opštine Višegrad precizirao da će radovi početi početkom građevinske sezone i da je planirano da objekat bude stavljen u funkciju u naredne dvije godine.

Prema njegovim riječima, predviđeno je i uređenje okoline, ravnanje terena, izgradnja drenaže Višegradske banje na cijeloj površini, te izgradnja dječijeg igrališta.

Mitropolit Hrizostom najavio je da je planirano da 22. marta prisustvuje obilježavanju 76 godina od stradanja Srba u Starom Brodu kod Višegrada.

Đurević je rekao Srni da je Višegrad počastvovan dolaskom mitropolita Hrizostoma koji je služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Svetog cara Lazara u Andrićgradu i prisustvovao bogojavljenskom plivanju za Časni krst.

„Izuzetna nam je čast što je mitropolit dabrobosanski Hrizostom u posjeti opštini Višegrad. Pozvali smo mitropolita da prisustvuje svečanostima koje će biti održane povodom Vidovdana“, dodao je Đurević.

On je istakao da opština Višegrad i Crkvena opština Višegrad imaju izuzetnu saradnju.

Mitropolit Hrizostom i načelnik opštine Višegrad razgovarali su o zajedničkim aktivnostima i planovima koji će biti realizovani tokom godine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare