Mitar Novaković reizabran za rektora

0

ISTOČNO SARAJEVO – Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mitar Novaković ponovo je danas izabran na tu dužnost odlukom Senata tog univerziteta.

On će dužnost rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu obavljati i u naredne četiri godine.

Novaković je nakon sjednice Senata rekao novinarima da je rektorski rad timski i da se samo na taj način može raditi u jednoj kompleksnoj instituciji, te da u narednom periodu takav jedan tim treba da preuzme odgovornost za realizaciju programa koji je predložio u svojoj kandidaturi za rektora, a koji je Senat podržao.

On je dodao da je procedura izbora rektora provedena u skladu sa zakonom i propisom i na veoma demokratičan način.

Govoreći o planovima u radu Univerziteta, Novaković je rekao da se u 2013. godini očekuje akreditacija svih studijskih programa i Univerziteta kao cjeline.

“Ove godine se provode procedure međunarodne akreditacije za četiri odabrana studijska programa na našem Univerzitetu, tako će biti i na drugim univerzitetima u BiH. To je dio projekta `Tempus` koji vodi naš Univerzitet i mislim da ćemo naredne godine imati kompletnu pripremljenost za provođenje procedura akreditovanja“, naveo je Novaković.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Aleksandar Glavaš pozdravio je reizbor Novakovića za rektora i izrazio mišljenje da treba nastaviti kontinuitet razvoja Univerziteta u pravcu u kojem se i do sada odvijao.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=Dhe7TRuY1Rc}


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare