Miroslav Škobo prvoosumnjičeni

0

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo intenzivno tragaju za Miroslavom Mikijem Škobom, koji ima status prvoosumnjičenog u organizovanju paljevine „golfa 5“, čiji je vlasnik bivši šef paljanske policije Ivan Šarac.

Škobo, pripadnik kriminalnog klana Đorđa Ždrale, u bjekstvu je od subote, kada je na jednoj od centralnih paljanskih ulica fizički nasrnuo na Šarca, na kojeg je, uz psovke i uvrede, potegao i pištolj, što je Šarac i prijavio inspektorima CJB Istočno Sarajevo.

Ovo je juče potvrđeno „Glasu Srpske“ u sjedištu istočnosarajevske policije u Palama, uz napomenu da je istraga u ovom slučaju „poodmakla“.

– Pronađeni su i izuzeti kvalitetni tragovi, koji će odmah biti vještačeni, a za koje cijenimo da će sigurno dovesti do izvršilaca krivičnog djela paljevine Šarčevog automobila – kažu u policiji.

Policija je pronašla i ukradeni „golf 2“, koji je korišćen u izvršenju ovog krivičnog djela.

Inspektori CJB okrenuti su ispitivanju pozadine cijelog slučaja.

– Više nego primjetna je višenedjeljna ogromna nervoza paljanskog dijela Ždralinog ganga, koji je očito postao svjestan da je policija sada sasvim blizu sklapanja mozaika u rasvjetljavanju brojnih najtežih krivičnih djela i nekih ubistava u Palama, Istočnom Sarajevu, Bijeljini, ali i Beogradu – kažu u policiji.

Dodaju da je zbog toga pojačan pritisak kriminalaca na sve one koji bi mogli znati, ili znaju nešto što im ne ide u prilog.  

Na području Pala pojačano je prisustvo policije, a patroliranje je naročito intenzivno u večernjim i noćnim časovima. Na ovom području su i specijalci Jedinice za podršku CJB Istočno Sarajevo.

Pušteni Škobo, Danilović…

Jovan Škobo, otac prvoosumnjičenog Miroslava, Milutin Mića Danilović, kao i još nekoliko Paljana, za koje policija sumnja da su upoznati sa organizacijom paljevine Šarčevog „golfa 5“, poslije 24-časovne kriminalističke obrade, pušteni su na slobodu.

– Oni su pušteni na slobodu, ali će budno biti praćen svaki njihov dalji korak – kažu u policiji.

Potvrđuje da je, poslije informativnog razgovora u vezi sa okolnostima nekoliko ubistava, puštena i Spomenka Ždrale, supruga Đorđa Ždrale.

Lizdek

Policija CJB Istočno Sarajevo intenzivno traga i za licima koja su zapalila automobil „audi A5“ koji je koristio Paljanin Miljan Lizdek. U policiji su „Glasu Srpske“ rekli da se ovaj slučaj za sada ne može povezati sa paljevinom automobila „golf 5“ Ivana Šarca.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare