Mirni protesti danas neće biti održani

0

ROGATICA – Predsjedništvo rogatičke Boračke organizacije odlučilo je danas da neće biti organizovani mirni protesti građana povodom hapšenja pet njihovih saboraca, koje Tužilaštvo BiH sumnjiči za ratne zločine.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Milenko Rajak rekao je danas Srni da je upućen dopis rukovodstvu Boračke organizacije Republike Srpske, koja bi trebalo da zauzme stav u vezi sa hapšenjem svih demobilisanih boraca u Srpskoj osumnjičenih za ratne zločine.

Rajak je rekao i da se Boračka organizacija ogradila od lijepljenja plakata na stambenim objektima u ovoj opštini, iza kojih vjerovatno stoji neformalna grupa građana koja je danas pozvala građane na mirne proteste.

Prema njegovim riječima, ova boračka organizacija najoštrije protestuje protiv novih hapšenja njihovih saboraca, kao i načina na koji su uhapšeni, i učestalih hapšenja demobilisanih pripadnika Rogatičke lake brigade.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su juče na području Rogatice Božidara Perišića, Vinka Zoranovića, Dragana Lubardu, Zorana Ilića i Milisava Ikonića zbog sumnje da su počinili ratne zločine nad Bošnjacima iz rogatičkog naselja Gračanica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare