Ministarstvu dostavljena projektna dokumentacija studentskog doma

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo završila je sve svoje obaveze koje se odnose na finansiranje i izradu projektne dokumentacije novog studentskog doma, te dostavila Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Javnosti je predstavljen i tri de prikaz budućeg studentskog doma u Ulici Stefana Nemanje u Istočnom Novom Sarajevu, za koji je Vlada Republike Srpske izdvojila 7,5 miliona KM i koji bi trebalo da bude završen tokom ove godine, saopšteno je iz opštinske uprave.

U saopštenju se podsjeća da opštinska uprava zajedno sa rukovodstvom Studentskog centra Istočno Novo Sarajevo već nekoliko godina vodi razgovore i planira izgradnju novog studentskog doma, uz podršku Vlade Srpske i resornog ministarstva.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić i direktor Studentskog centra Aleksandar Bjelica informisali su, tokom ranije posjete ovoj opštini, ministara za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđana Rajčevića da trenutni uslovi za smještaj studenata nisu zadovoljavajući.

Kao rezultat te posjete i razgovora sa Rajčevićem pokazana je zajednička opredijeljenost i odlučnost za nastavak jačanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu i njegovog pozicioniranja u Istočnom Novom Sarajevu i gradu u cjelini, kao i za jačanje infrastrukturne opremljenosti Studentskog centra, napominje se u saopštenju.

Na sjednici Vlade Republike Srpske, održanoj sredinom oktobra prošle godine u Istočnom Sarajevu, donesena je odluka o izgradnji studentskog doma, za šta je u republičkom budžetu planirano 7,5 miliona KM.

Krajem prošle godine rukovodstvo opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo, zajedno sa Vladom Republike Srpske, odlučilo je da novi studentski dom bude izgrađen u Ulici Stefana Nemanje, kapaciteta 250 ležajeva i kuhinjom, koji prema planu treba da bude završen do kraja ove godine.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare