Ministarstvo prosvjete: Neprimjerene prijetnje Unije studenata

0

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske smatra neprimjerenim ponašanje predstavnika Unije studenata Srpske i Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji su zaprijetili bojkotom nastave ukoliko ne bude nastavljena gradnja studentskog doma na Palama.


Predstavnici pomenutih studentskih organizacija optužili su Ministarstvo prosvjete i kulture za opstrukciju izgradnje studentskog doma na Palama, iako nijedan dopis, koji se odnosi na taj predmet, nije upućen ovom ministarstvu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

U saopštenju se dodaje da je predmet, na koji su se studenti pozvali u svojim istupima u javnosti, u nadležnosti drugog organa, koji je i otvorio podračun u poslovnoj banci Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Iz Ministarstva poručuju da su u proteklom periodu intenzivno radili na poboljšanju uslova studentskog smještaja, u šta je uloženo više od 20 miliona KM, a zajedno sa nadležnim za ova pitanja nastaviće i ubuduće da radi na unapređenju studentskog standarda.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments