Ministarstvo finansiralo adaptaciju Centra za socijalni rad

0

KALINOVIK – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić prisustvovao je danas otvaranju Centra za socijalni rad u Kalinoviku, za čiju je adaptaciju i opremanje sredstva obezbijedilo resorno ministarstvo.

„Ministarstvo je podržalo otvaranje Centra za socijalni rad u opštini Kalinovik obezbijedivši sredstva za adaptaciju i sanaciju dijela objekta opštine u kome je novi centar smješten, te za nabavku kancelarijskog namještaja i računarske opreme“, izjavio je Bogdanić.

On je naglasio da će, osim ovih sredstava koja su bila neophodna da bi centar bio operativan u tehničkom i funkcionalnom smislu, resorno ministarstvo izdvojiti i dodatna sredstva za angažovanje jednog mladog pripravnika socijalne struke na period od godinu dana, koji će svoje prvo radno iskustvo steći upravo u ovoj ustanovi.

„Otvaranjem Centra za socijalni rad stanovnici ove opštine dobili su ustanovu u kojoj će sada lakše moći ostvariti sva prava iz oblasti socijalne, porodične i dječije zaštite“, dodao je Bogdanić.

Osim Centra za socijalni rad u opštini Kalinovik, resorno ministarstvo finansijski je podržalo otvaranje centara u opštinama Ribnik, Vukosavlje, Han Pijesak i Donji Žabar, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Ukupna ulaganja za sanaciju i adaptaciju prostora, nabavku kancelarijskog namještaja i računara i angažovanje pripravnika za svih pet centara iznose oko 500.000 KM.

Sredstva su obezbijeđena iz projekta „Podrška mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanju“, finansiranog iz kredita Svjetske banke, uz sufinansiranje Vlade Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare