Ministar Bogdanić sa direktorima domova zdravlja

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić održao je danas u bolnici Kasindo u Istočnom Sarajevu sastanak sa direktorima domova zdravlja Sarajevsko-romanijske regije kako bi bili razmotreni problemi i načini da se omogući pružanje najbolje zdravstvene zaštite stanovništvu ove regije.

„Ideja je bila da na ovom sastanku direktori domova zdravlja, ali i direktor bolnice Kasindo, razmijene mišljenja i sagledaju nedostatke s ciljem da pacijenti sa primarnog nivoa kada trebaju usluge sekundarne zaštite, te usluge koriste u ovoj bolnici ali i da se svi zdravstveni radnici potrude da pruže adekvatnu zdravstvenu zaštitu građanima“, rekao je Srni Bogdanić.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske očekuje da u narednom periodu budu definisane sve nejasnoće i problemi kako bi se započelo sa njihovim rješavanjem.

„Nastojimo da omogućimo funkcionisanje bolnice Kasindo, da sa menadžmentom i sindikatom ove zdravstvene ustanove iznalazimo načine kako da pomognemo finansijski, ali i da se racionalizuje broj zaposlenih i da u nekom narednom periodu dođemo do toga da ova bolnica bude održiva“, rekao je Bogdanić.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Sindikata bolnice Kasindo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare