Mini-igralište za korisinike dnevnog centra

0
Mini-igralište za korisinike dnevnog centra

MILIĆI – Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju u Milićima, koji djeluje u okviru lokalnog Centra za socijalni rad, dobiće do kraja juna mini-igralište sa potrebnim sadržajima, na kojem će najmlađi korisnici ovog centra imati mjesto za igru i druženje.

Direktor Centra za socijalni rad Vladan Trivković rekao je Srni da je rekvizite i ogradu za igralište mališanima poklonio Razvojni program UN /UNDP/, a radove na uređenju igrališta, koji su danas počeli, besplatno će obaviti građevinci kompanije “Boksit”.

“Izgradnjom ovog igrališta Dnevni centar dobiće veoma dobre uslove za rad. Nama je od posebnog značaja što smo uspjeli da obezbijedimo saradnju lokalnih institucija i preduzeća, kroz model javno-privatnog partnerstva, s ciljem jačanja sistema socijalne i dječije zaštite”, istakao je Trivković.

On je naveo da je Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju otvoren 2015. godine, da je u tom periodu ostvario odlične rezultate u radu, te da zapošljava neophodan stručni kadar za rad sa ovom kategorijom djece.

“Ideja je da roditelji mogu da ostave djecu kod nas i da se posvete nekim svojim obavezama, a da mališani budu u ugodnom i sigurnom okruženju, uz nadzor stručnog osoblja”, rekao je Trivković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments