Mine otežavale gašenje vatre

0

MILIĆI – Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice u Milićima u protekla 24 časa intervenisali su na nekoliko lokacija u opštini Milići na gašenju šumskih požara, koje su otežavala minska polja. Starješina vatrogasne jedinice Miodrag Pantić rekao je Srni da je juče gašen požar većih razmjera na području Brezove Glavice, Vukšića i planine Radanj, na lokaciji približne površine od oko pet hektara i situacija je trenutno pod kontrolom.

„Izgorjela je veća količina, šume, sadnica i niskog rastinja. To područje označeno je tablama upozorenja kao potencijalno opasno zbog prisustva minsko-eksplozivnih sredstava zaostalih iz proteklog rata, što vatrogascima onemogućava pristup i otežava gašenje, pa nam je preostalo da tu zonu držimo pod nadzorom i ne dozvolimo da se vatra proširi na susjedna područja“, rekao je Pantić.

Manji šumski požar registrovan je juče i u rejonu sela Zilići.

On je dodao da je riječ o nekontrolisanom paljenju korova i pripremi oranica za sjetvu, nakon čega se vatra proširila na nisko rastinje i šumu. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je lokalizovan.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare