Milošević: „Pavgordu“ je zabranjeno da učestvuje u izvršnom postupku

0

ZVORNIK – Advokat kompanije „Alumina“ Vladimir Milošević izjavio je danas da postoji pravosnažno rješenje kojim se zabranjuje firmi „Pavgord“ iz Foče da učestvuje u izvršnom postupku protiv „Alumina“, kao i pravosnažno rješenje kojim se zabranjuje blokada njenog računa, ali da je sve to Osnovni sud u Zvorniku ignorisao.
Obrazlažući nezakonitu blokadu računa kompanije „Alumina“, koju je Osnovni sud u Zvorniku donio 12. aprila, Milošević je na konferenciji za novinare u Zvorniku rekao da je izvršni postupak, na osnovu kojeg je blokiran račun započet 2013. godine pred Okružnim privrednim sudom u Bijeljini, te da je u tom postupku učestvovalo i privredno društvo „Pavgord“.

„Ono što je bitno za javnost jeste da je Okružni privredni sud u Bijeljini donio nekoliko odluka koje su ključne, odnosno značajne za nezakonutu blokadu ‘Alumine'“, naglasio je Milošević i dodao da je odlukom ovog suda „Pavgordu“ pravosnažno onemogućeno da učestvuje u ovom izvršnom postupku umjesto Ukio banke iz Litvanije.

Druga odluka ovog suda, kaže on, bitna je s obzirom na to da je bilo „Pavgordu“, bilo Ukio banci pravosnažno zabranjeno da blokira račun „Alumine“, odnosno da zaplijeni novčana sredstva na računima ove kompanije.

Ističući da je takav izvršni predmet proslijeđen Osnovnom sudu u Zvorniku, Milošević je naveo da je Osnovni sud u Zvorniku mogao da odlučuje samo po jednoj činjenici a to je da li eventualno Ukio banka može da naplaćuje protiv „Alumine“ i to samo zaplijenom pokretnih stvari.

„Nasuprot tome, Osnovni sud u Zvorniku donosi dvije nove odluke – jedna je da se omogući ‘Pavgordu’ da uđe u izvršni postupak protiv ‘Alumine’, iako je već postojala presuđena stvar, i druga, ova skorašnja odluka – da se blokira račun ‘Alumine'“, istakao je Milošević.

On je rekao da je sve ono što je ranije bilo zabranjeno, uradio Osnovni sud u Zvorniku.

Prema njegovim riječima, i pored svega toga što je „Alumina“ ishodovala privremenu mjeru kojom se zabranjuje bilo kakvo izvršenje protiv „Alumine“, postoji apsolutno ignorisanje ovih činjenica i jasnih dokaza od suda u Zvorniku, kao i apela, zahtjeva i prijedloga da se rješenje o izvršenju obustavi i da se blokada računa ukine.

„O svemu ovome ‘Alumina’ je blagovremeno obavijestila nadležno tužilaštvo, jer ova cijela situacija pokazuje visok stepen sumnje u savjesnost učesnika u ovom postupku, tako da mi očekujemo reakcije tih organa koje smo obavijestili o nezakonitosti“, naglasio je advokat „Alumine“ Vladimir Milošević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare