Miloš Golić poražen u finalu Evropskog prvenstva u savate boksu

0

Miloš Golić nije uspio savladati Francuza Romaina Falendri-a (Romain Falendry) u finalu Evropskog prvenstva u savate boksu koje je održano u francuskom gradu Narbonu 27. septembra.

Odlukom sudija, poslije pet rundi dobre i ravnopravne borbe titula evropskog prvaka do 85 kilograma je pripala domaćem borcu, a ovaj meč je proglašen za najbolji finalni meč Evropskog prvenstva.

„Spremao sam se naporno na Palama u klubu „Deveta četa“ u kojem su mi pomogli Miloš i Marko Ćodo, Saša Radić i Goran Spajić. Sama borba je bila ravnopravna i atraktivna. Odlučile su nijanse i „domaći teren“. Ipak je savate francuski nacionalni sport i sva finala Evropskog prvenstva su pripala domaćim borcima. Zadovoljan sam urađenim i srebrnom medaljom.

Organizacija je sprovedena na vrhunskom nivou, a mene u narednom periodu očekuje Svjetsko prvenstvo u K1 u Češkoj. Slijedi nekoliko putovanja po evropskim K1 takmičenjima i onda pripreme za odbranu titule prvaka u K1 u martu mjesecu u Palama“, izjavio je Miloš Golić.

Miloš je izborio nastup u finalu Evropskog prvenstva 14. juna ove godine u Francuskoj nakon sjajnog nastupa i pobjede u polufinalu nad Hrvatom. Golić je profesionalni prvak svijeta u kik-boksu u disciplini K1, kao i amaterski prvaka svijeta u disciplini K1 WKU.

Savate ili francuski boks je borilačka vještina iz Francuske. Sličan je kik boksu jer se bori pesnicama i nogama. Razlikuje se od sličnih stilova poput kik-boksa u izvođenju tehnika. Koriste se rukavice za boks, cipele i za savate tipične trenerke.

Vezano:

Miloš Golić u finalu Evropskog prvenstva u savate boksu

(www.palelive.com / Foto: VMBPhotographe)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare