Miloradu Arlovu zabranjen ulazak na Kosmet

0

LEPOSAVIĆ – Kosovska policijska služba zabranila je predsjedniku banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiju Miloradu Arlovu da uđe na Kosmet gdje je trebalo da sutra prisustvuje svečanoj sjednici i akademiji povodom Dana opštine Gračanica.

Arlov je pokušao ući preko administrativnog prelaza Jarinje na putu Raška- Leposavić gdje mu je poslije dužeg zadržavanja uručeno rješenje o zabrani ulaska.

U obrazloženju rješenja navedeno je da „osoba predstavlja prijetnju po javnu politiku unutrašnje bezbjednosti, javno zdravlje i međunarodne odnose“.

„Sve što piše u obrazloženju nema nikakve veze sa mnom i mojom humanitarnom aktivnošću“, izjavio je Arlov Srni.

On podsjeća da je predsjednik privremene vlade Kosova Aljbin Kurti prilikom nedavne posjete premijera Srbije Ane Brnabić sjeveru Kosova izjavio „da Priština drži do demokratije i da na Kosovo može ući sa srpskom ličnom kartom“ .

„Srpsku ličnu kartu posjedujem i ja. Nisam političar već čovjek koji se bavi humanitarnim radom, predsjednik humanitarne organizacije koja pomaže opstanku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, rekao je Arlov.

On kaže da je razočaran što sutra neće moći da kao gost prisustvuje proslavi Male Gospojine – Dana opštine Gračanica, navodeći da je planirao da posjeti Pećku patrijaršiju i da razgovara o pripremama za slavu ove srpske svetinje čiji je domaćin ove godine on.

„Ponovna odluka o zabrani ulaska na Kosmet neće me spriječiti da nastavim da se bavim prikupljanjem i dopremanjem pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, posebno u vezi sa opremanjem i stavljanjem u funkciju Dnevnog centra `Podrži me -9. januar` u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice namijenjenog djeci sa posebnim potrebama“, poručio je Arlov.

Arlov ima pravo žalbe u roku od osam dana posebnoj komisiji za žalbe MUP-a samoproglašenog Kosova u Prištini.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare