Milorad Motika novi član Upravnog odbora

0

ZVORNIK – Stečajni upravnik Fabrike glinice „Birač“ Lazo Đurđević donio je odluku da umjesto Darka Lakića, koji je obavljao funkciju predsjednika Upravnog odbora „Alumine“, za člana Upravnog odbora imenuje Milorada Motiku, saopšteno je danas iz ove kompanije.
Lakić je, povodom ove odluke, rekao da nije bilo moguće da istovremeno obavlja funkciju direktora Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom i predsjednika Upravnog odbora „Alumine“.

Podsjećajući da je dužnost predsjednika Upravnog odbora „Alumine“ preuzeo nakon što je 2,5 godine bio član ovog tijela, on je naveo da je u prethodna dva i po mjeseca zajedno sa menadžmentom „Alumine“ radio uspješno na unapređenju rezultata poslovanja i međuljudskih odnosa, kao i odnosa sa poslovnim partenrima „Alumine“.

On je dodao da je u ovom periodu ostvaren i rast profitabilnosti, iako je cijena aluminijuma na berzi u Londonu prethodnih mjeseci bila na rekordno niskom nivou.

Lakić je poslovnim partnerima poručio da je „Alumina“ stabilno i sigurno preduzeće koje ima odličnu perspektivu.

Predsjednik Sindikata „Alumine“ Radenko Smiljanić rekao je da je iznenađen ovom odlukom i da je Lakić vrlo profesionalno obavljao dužnost predsjednika Upravnog odbora ove kompanije.

U saopštenju se podsjeća i na poslovne rezultate ovog kolektiva za prvih pet mjeseci ove godine.

U prvom kvartalu ove godine ostvarena je prosječna dobit od 250.000 KM mjesečno, u aprilu je ostvarena dobit od 630.000, u maju 1,25 miliona KM, dok je prema planu za jun očekivana dobit od 1,2 miliona KM.

Prihodi u maju iznosili su više od 16 miliona KM, što je za 10 odsto više od prosjeka u prva četiri mjeseca ove godine.

Na današnjem proširenom sastanku menadžmenta „Alumine“ sa Lakićem izraženo je zadovoljstvo ostvarenom saradnjom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare