Milići: Medicinari nastavili štrajk

0

MILIĆI – Zaposleni u milićkom Domu zdravlja „Sveti Nikola“ u štrajku su već četvrti dan. Predsjednik Štrajkačkog odbora Nada Simić rekla je novinarima da štrajkači ostaju dosljedni u zahtjevima da im poslodavac obezbijedi isplatu najmanje dvije zaostale plate, te uplati neuplaćene putne troškove i doprinose kako bi mogli da ovjere zdravstvene knjižice.


Simićeva ,koja je i predsjednik Sindikalne organizacije Doma zdravlja, kaže da Sindikat priprema i prijedlog rješenja problema koji opterećuju funkcionisanje ove ustanove.

„To rješenje sigurno neće biti u pravcu otpuštanja radnika, kako to poslodavac predlaže, nego ćemo ići na unutrašnje rezerve i uštede, te pokušati da obezbijedimo veći broj registrovanih osiguranika, jer nam to u finansijskom smislu mnogo znači“, rekla je Nada Simić.

Sa štrajkačima su danas razgovarali poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković i predstavnik Regionalnog sindikalnog centra Milena Vimić, koji su obećali da će pomoći u rješavanju problema u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare