Milica Kusmuk, preko „Jahorine“ do Arkanzas Sitija

0

Jedna od najljepših odbojkaških priča ove sezone dolazi iz Pala, a ispisana je uspjehom „Jahorinki“ i odbojkašice Milice Kusmuk.

Paljanski prvoligaš ostvario je sjajan uspjeh. U ligaškom dijelu sezone pomele su konkurenciju, a u nastavku u plej ofu bile su ubjedljive: Milica Krajišnik, Natalija Filipovac, Nikolinina Stevanović, Svetlana Tabaković, Bojana Milidrag, Anđela Lelek, Anja Gutalj, Nikolina Klačar, Milica Kusmuk, Jovana Babić, Jovana Jole Brčkalo, Nevena Bojanić, Jelena Komlenović, Marija Baričanin, Anđela Ćirić i Anđela Mašić, predvođene trenerom Danilom Tadićem. Zajedno podižu šampionski pehar prvaka Prve lige Republike Srpske.

Poslije tri godine borbe ponovo su izborile plasman u klupsku elitu BiH. Seriju sjajnih razultata mlade Paljanke nastavile su i u Kupu, preko Obudovca, Gradiške i Sokoca plasirale su se u četvrtfinale najmasovnijeg odbojkaškog takmičenja u Srpskoj i na najljepši mogući način spustile su zavjesu na 2016/17. sezonu iz snova. Veliki doprinos uspjesima dala je Milica Kusmik prva poenterka iz redova Jahorine.

Od ovog ljeta redovi Paljanki će biti oslabljeni bez sjajne „bombarderke“ koja je dobila stipendiju i školovanje će nastaviti u Americi u gradu Arkanzas sitiju, gdje će nositi dres „Cowley College“.

Druženje sa odbojkaškom loptom Milica je počela sa deset godina u školskoj selekciji u Mokrom. Za to vrijeme u sali OŠ „Mokro“ odigravane su premijerligaške utakmice, a muški lokalni klub u dva navrata borio se u plej ofu i za ulazak u Premijer ligu.

Milica sa 12 godina pristupa redovima „Jahorine“, a zahvaljujući predanosti, zalaganju i daru za igru preko mreže, već sa 14 godina igra mečeve Premijer lige.

Mlada Paljanka će do kraja života pamtiti prvi nastup u startnoj postavi protiv Tuzlanki kada je nastupila sa Nevenom Čvorom na prijemu. Igrale su Jelena Tabaković u dijagonali sa Veselom Slijepčević. Blokerski par su činile Nataša Slijepčević i Jelena Bakmaz, a ulogu libera je obavljala Jovana Garić Pika. Pale su tada bile prepoznatljive jer su uz Brčko, Bijeljinu i Gacko imale klubove u ženskoj i u muškoj konkurenciji u elitnom razredu.

Upornost i trud su se na kraju isplatili te Milica duguje veliku zahvalnost za podršku i pomoć roditeljima, najvjernijem navijaču tetki Ljilji Čabak, treneru i pedagogu Danilu Tadiću.

Zahvalnost duguje igračicama te OK „Jahorina“ kojima želi ostvarenje svih sportskih ambicija, te se nada da će do nje u budućnosti stizati samo lijepe vijesti.

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare