Mijatović: Velika priznanja za „Vitaminku“ i „Vitinku“

0

NOVI SAD – Kompanija „Vitaminka“ iz Banjaluke i „Vitinka“ iz Kozluka okitile su se velikim priznanjima za kvalitet proizvoda na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, istakao je Bojan Mijatović, pomoćnik za marketing direktora firme „Viva ko“ koja se bavi plasmanom proizvoda navedenih kompanija.

On je naveo da je riječ o dva velika šampionska pehara i 14 zlatnih medalja, od kojih 11 velikih zlatnih medalja za izuzetan kvalitet njihovih proizvoda.

„Velika priznanja Novosadskog sajma stigla su u prave ruke, jer su nagrađeni proizvodi `Vitinke` i `Vitaminke`, posebno sokovi i zimnica, koji su kvalitetniji čak i od onih iz kućne radinosti. U njima nema konzervansa, niti bilo kakvih vještačkih dodataka, a prave se na tradicionalna način“, rekao je Srni Mijatović.

Mijatović kaže da su posebnu pažnju sajamskih posjetilaca izaziva novi proizvod „Vitaminke“ kiseli krastavci sa medom i paprikom.

„Kombinacija slatkog, ljutog i kiselog, nešto je savim novo na tržištu, a taj proizvod dobitnik je Velike zlatne medalje Novosadskog sajma. Osim, toga ništa manju pažnju ne izazivaju ni `Vitaminkini` ajvar i marmelade, džemovi, pekmezi i sokovi. `Vitinka` plijeni pažnju posjetilaca prirodnom izvorskom vodom, gaziranom mineralnom vodom, kao i potrošačima dobro znanim sokovima“, naveo je on.

Prema njegovi riječima, „Vitaminka“ i „Vitinka“ zasad najveći dio proizvodnje plasiraju na tržište BiH.

„Što se tiče plasmana proizvoda u Srbiju, `Vitaminka` je na pragu njenog tržišta, a `Vitinka` je već na njemu i osvaja ga. Ovih dana `Vitinka` će svoje proizvode početi da prodaje i u Novom Sadu. Riječ je o mineralnoj vodi i sokovima“, rekao je Mijatović.

On je rekao da je izuzetno zadovoljan nastupom „Vitaminke“ i „Vitinke“ na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Mijatović je dodao da je veliko interesovanje posjetilaca za „Vitinkine“ proizvode, koje su već imali priliku da probaju kupujući ih u ovdašnjim prodavnicama.

„Uvjeren sam da će se na predstojećem Sajmu to isto dešavati i `Vitaminki`. Uostalom, i jedna i druga kompanija su višedecenijski učesnici Međunarodnog poljoprivrednog sajma i osvajači bezbroj medalja“, rekao je Mijatović.

Na zajedničkom štandu Privredne komore Republike Srpske i Spoljnotrgovinske komore BiH nastupa 13 kompanija i firmi iz Srpske, a njih pedesetak predstvlja se putem kataloga.

Privredna komora Republike Srpske je već 15 godina učesnik Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, najveće smotre agrara u Srbiji i regionu.

Međunarodni poljoprivredni sajam završava u petak, 24. septembra, a održava se na otvorenom i zatvorenom prostoru Novosadskog sajma, koji je organizator.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments