Mihajlović: Prednost imaju radnici RAOP-a

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Sindikata preduzeća “Energoinvest-Rasklopna oprema” /RAOP/ iz Istočnog Sarajeva Siniša Mihajlović rekao je Srni da je u konkursu za prijem u radni odnos, koji je raspisan prije nekoliko dana, jasno naznačeno da prednost pri zapošljavanju imaju radnici ovog preduzeća.

Mihajlović je naglasio da nije tačna tvrdnja radnika RAOP-a, koji su se danas okupili u krugu preduzeća, da je u konkursu navedeno da “prednost pri zapošljavanju imaju kandidati iz Federacije BiH”.

Komentarišući današnje okupljanje oko dvadesetak radnika RAOP-a ispred ulaza u ovu firmu da bi iskazali nezadovoljstvo zbog neisplaćenih plata za 60 radnika, Mihajlović je rekao da je problem što jedan dio radnika u procesu prinudne naplate na imovinu nije dobio novac, pa su revoltirani.

On je naveo da je svim radnicima uplaćen radni staž i doprinosi, ali da neki ne mogu otići u penziju zato što zakonski zastupnik RAOP-a, koji je trenutno u Beogradu, ne želi da dođe da bi potpisao i “stavio pečat na taj papir”.

Mihajlović je rekao da je razgovarao sa tim radnicima i da Sindikat pokušava da pronađe način da i njima budu isplaćene plate.

“Već dvije i po godine vodimo borbu za očuvanje RAOP-a i radnih mjesta. Trenutno smo došli do sjajnog rješenja, jer su novi vlasnici iz ruske kompanije, koja ima oko 100.000 zaposlenih radnika i to u oblasti proizvodnje elektroenergetske opreme. Rezultati će se vidjeti i smatram da nam ovo rješenje garantuje budućnost”, naglasio je Mihajlović.

On je istakao da su najveći teret u rješavanju situacije u RAOP-u podnijeli Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva i Vlada Republike Srpske, kao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je iza svega stajao.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments