Mihajlo Memedović novi rekorder Srpske u petoboju u dvorani

0

SOKOLAC – Član sokolačkog Atletskog kluba „Glasinac“ Mihajlo Memedović postavio je novi rekord BiH u petoboju u dvorani u kategoriji dječaci/stariji pioniri, osvojivši ukupno 3.885 bodova na prvenstvu Srbije u petoboju.

Ovo prvenstvo koje je održano u Beogradu, ujedno je i dvoransko prvenstvo u petoboju BiH, zbog nedostatka adekvatne dvorane za ovakva takmičenja.

Prema riječima trenera atletičara „Glasinca“ Neđa Đurovića, Memedović je večeras u skoku u vis postavio novi rekord Republike Srpske u dvorani za pionire, preskočivši 161 centimetar.

On je potvrdio da je Memedović bio najbolji od 27 takmičara u petoboju, te da je na 60 metara ostvario rezultat 7,77 sekundi, u bacanju kugle 10,49 metara, u skoku u dalj 5,45 metara, dok je na 800 metara imao rezultat dva minuta 41 sekundu i 17 stotinki.

Đurović je za Srnu rekao da je veoma zadovoljan rezultatima atletičara „Glasinca“ – prvim mjestom i rekordom BiH Mladene Petrušić, drugim mjestom Sare Lučić i prvim mjestom i rekordom mladog atletičara Memedovića.

„Ponosan sam na ovu mladost. Oni su ponos ne samo opštine Sokolac, nego i Republike Srpske. Još jednom je povrđeno da su naše pripreme i njihovi treninzi dali dobre rezultate u nizu“, rekao je Đurović.

Drugi u kategoriji dječaka iz BiH bio je Luka Ivičić iz banjalučkog Atletskog kluba „Borac“ sa ukupno osvojenih 3.788 bodova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments