Mićić: Snabdijevanje vodom zadovoljavajuće

0

Snabdijevanje stanovnika Pala vodom je zadovoljavajuće uprkos velikim sušama i zastarjeloj vodovodnoj mreži, rekao je Srni direktor preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Pale Krsto Mićić. Mićić je istakao da je preduzeće, otklanjanjem kvarova i velikih gubitaka, kao i kontrolisanom potrošnjom vode uspjelo da obezbijedi uredno snabdijevanje stanovništva.

On je rekao da je stanje na vodovodnoj mreži teško jer je zastarjela, zbog čega svakodnevno ima po pet-šest kvarova, najviše na potezu vrela Prače do rezervoara Bistrice i od Bistrice do rezervoara na Brusu.

Mićić je naglasio da ovi kvarovi proizvode ogromne troškove, zbog čega je firma u teškoj finansijskoj situaciji.

On je rekao da će sredstvima od kredita Evropske investicione banke, čija je realizacija u toku, biti sanirana vodovodna mreža i smanjeni gubici vode, a biće nabavljeni i vodomjeri da bi se olakšala naplata.

Prema njegovim riječima, uz pomoć inspekcije obustavljena je i sječa šume na izvorištima koja je ugrožavala dotok i kvalitet vode.

Mićić je rekao da u ovom preduzeću nisu zadovoljni naplativošću koja iznosi oko 75 odsto i da je preuzimanjem dužnosti direktora zatekao veliki broj dužnika u privredi čija dugovanja iznose i do 10.000 KM, sa kojima je potpisan reprogram dugovanja u narednom periodu izmiriti svoje obaveze.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare