Memorijalni turnir „Rajko Kušić Kuša“ okupio 250 takmičara

0

Na Palama je danas počeo 25. memorijalni džudo turnir „Rajko Kušić Kuša“ posvećen velikom sportisti koji je bio simbol uspjeha Republike Srpske, BiH i nekadašnje Jugoslavije.
Na memorijalnom turniru u Sportsko-poslovom centru „Peki“ učestvuje 25 klubova i oko 250 takmičara iz Republike Srpske i Federacije BiH.

Predsjednik DŽudo kluba „Rajko Kušić“ NJegoš Poljaković podsjetio je da se turnir organizuje 25 godina bez prekida, te dodao da je ove godine paralelno organizovano i Prvenstvo Republike Srpske za mlađe seniore.

Prema njegovim riječima, iz DŽudo kluba „Rajko Kušić“ na turniru učestvuju 32 takmičara, a ove godine nema učesnika iz Srbije i Crne Gore zbog velikog broja međunarodnih takmičenja u zemljama okruženja.

Poljaković je naveo da je ovaj turnir značajan sportski događaj sa najdužom tradicijom, te podsjetio da niko osim Rajka Kušića u Pale nije donio svjetsku medalju.

Potpredsjednik DŽudo saveza Republike Srpske Zoran Dragojević rekao je da džudo u Srpskoj ima perspektivu, a to pokazuju i rezultati koji takmičari osvajaju na raznim prvenstvima.

DŽudista „Crvene zvezde“ i trener kluba „Randori“ iz Istočnog Sarajeva Stefan Majdov rekao je da DŽudo klub „Rajko Kušić“ iz godine u godinu dobro radi i organizuje turnir na vrhunskom nivou.

„Moj brat Nemanja i ja smo ranije nastupali na ovom turniru i ovo je lijepa prilika da se djeca okušaju u borbi sa drugim takmičarima“, naglasio je Majdov.

Šef kabineta gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ognjen Jugović rekao je da će Gradska uprava uvijek podržavati džudo turnir.

Zamjenik načelnika opštine Pale Marko Gajović rekao je da je ovaj turnir fantastična manifestacija koju će opštinska uprava i u budućnosti podržavati.

Takmičenje je organizovano u kategorijama mlađi poletarci, mlađi pioniri i stariji pioniri.

Rajko Kušić bio je vrhunski sportista koji je u septembru 1994. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći u 39. godini.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare